ABC Geluid is a trademark of ABC International Trade BV

Geluidsisolerend behang

Acoustiblok, Inc., een wereldleider in geluidsisolatie oplossingen, heeft een nieuw geluidsisolatie product op de markt gebracht het heet Acoustiblok-Wallcover®. Acoustiblok-Wallcover is een geluidsisolerend behang dat bestaat uit acoustiblok met een foamlaminaat dat is gebaseerd op nano technologie. Het product geeft een effectieve geluidsisolatie voor elke ruimte waarin stilte en privacy wenselijk zijn.
Acoustiblok-Wallcover is de eerste wetenschappelijk ontworpen geluidsisolatie die direct tegen bestaande wandoppervlakken aangebracht wordt. Het wordt gemakkelijk aangebracht met lijmspray of tegellijm, waardoor het perfect is om zelf aan te brengen om een kamer beter tegen geluid te isoleren.
Acoustiblok-Wallcover is al jaren in ontwikkeling en maakt gebruik van een unieke (ruimtevaart)  nanotechnology in combinatie met Acoustiblok. Deze laminaat leverde een doorbraak op in geluidsisolatie voor dit type toepassing. Significante geluidsisolatie moet niet alleen luchtgeluid tegen houden, maar ook contactgeluidtransmissie (bijvoorbeeld trillingen via de muur) reduceren. Acoustiblok-Wallcover pakt beide aan.
Voor bewoners van appartementen en geschakelde woningen kan Acoustiblok-Wallcover een geluidsbarrière leveren tussen aangrenzende woonunits, om de geluidsproblemen op te lossen die het leven met meerdere gezinnen naast elkaar met zich meebrengt.
Luide muziek, gesprekken van de buren en alledaagse leefgeluiden die van de ene naar de ander woning lekken kunnen permanent worden gestopt. Omdat het geschilderd of behangen kan worden, zal niemand het verschil zien tussen een onbehandelde muur en een muur die behandeld is met Acoustiblok-Wallcover. .
Binnen elke woning kan Acoustiblok-Wallcover stilte leveren in de studiekamer of kinderkamer terwijl de televisie of home-cinema  in de aangrenzende kamer aan staat. Elke kamer in het huis kan een stilte ruimte worden met Acoustiblok-Wallcover, dus piano spelen in de muziekkamer zal het lezen van en boek of het voeren van een rustig gesprek in de slaapkamer niet in de weg staan. Voor zakelijke en professionele instellingen die moeten voorzien in vergader- en ontmoetingsruimten, is Acoustiblok-Wallcover een perfecte oplossing waarmee voorkomen wordt dat gesprekken in aangrenzende vertrekken gehoord worden. Advocaten, artsen en wetshandhavingsdiensten moeten ook kunnen voorzien in gescheiden geluidsgeisoleerde kamers om de vertrouwelijkheid van hub cliënt te waarborgen en om gevoelige informatie te beschermen die besproken wordt tijdens zakelijke bijeenkomsten. Het is ook een prima oplossing om de geluidsisolatie van lichtscheidingswanden bij kantoren of spreekkamers te verbeteren waar niet met dikkere isolatie pakketten gewerkt kan worden.
Het flexibele materiaal van Acoustiblok-Wallcover is ongeveer 8 mm dik en is verkrijgbaar in stukken van 1,22 bij 2,44 meter of 1,22 bij 3,05 meter (4 bij 8 voet of 4 bij 10 voet). Omdat het 4,88 kg/m2 weegt is Acoustiblok-Wallcover redelijk zwaar en daarom zijn er 2 tot 3 mensen voor nodig om het aan te brengen. Een eenvoudig stanleymes is het enige dat nodig is om uitsneden te maken voor elektriciteitsaansluitingen en lichtschakelaars.

Recent uitgevoerde gecertificeerde laboratorium testen hebben uitgewezen dat het toevoegen van slechts één laag Acoustiblok-Wallcover aan slechts één zijde van een skeletbouwwand resulteert in een invoegverlies (STC) van 53 dB, waarmee het meer geluidsreductie levert dan 30 cm dik gietbeton (STC = 51).
“De ideale methode om geluidsniveaus te reduceren met een skeletbouwwand is het aanbrengen van geluiddemping aan het regelwerk binnenin de wand. In de meeste gevallen is de wand echter al voltooid voordat de gebruiker zich bewust wordt van het lawaai, voor de ontwikkeling van Acoustiblok-Wallcover bestond er geen wetenschappelijk bewezen geluidsisolerende oplossing die direct tegen de bestaande wand aangebracht kon worden.  De toepassingen voor dit nieuwe product zijn eindeloos. Iedereen kan nu zijn geluidsproblemen oplossen zonder daarvoor aannemers in te huren.

Vooralsnog is Acoustiblok-Wallcover alleen getest met lichte scheidingswanden zoals bijvoorbeeld bij slaapkamer, vergaderkamers, kantoren etc. Derhalve is de toepassing vooralsnog voorbehouden aan  wanden met een oppervlakte gewacht van  ca.80 kg/m2. Er zijn in de USA testen in voorbereiding met zware scheidingswanden.v U kunt het product direct on-line bestellen in onze webshop www.abcgeluid.eu.

Het Acoustiblok-Wallcover wordt in de U.S.A. geproduceerd van materialen uit de U.S.A.. Acoustiblok is een top 50 spin-off NASA company. Voor meer informatie over Acoustiblok-Wallcover, of om een video demonstratie kunt u gaan naar de website van Acoustiblok Europa. 

Navigatie