ABC Geluid is a trademark of ABC International Trade BV

Akoestisch Foam

  • Geluidsisolatie dmv Akoestisch Foam

ABC-D60 ABC-D80 ABC-D12O

Allereerst dient opgemerkt te worden dat akoestisch foam zelf niet bijdraagt aan de geluidisolatie. Alleen als het wordt gebruikt in een constructie in combinatie met andere materialen kan er een geluidsisolatie worden bereikt. Akoestisch foam werk op twee manieren, enerzijds door het onderdrukken van spouwreflecties als geluidsabsorptie en anderzijds kan het als veer fungeren in een massa-veer systeem. Akoestisch Foam, Schuim, Glaswol, Steenwol , Glasvezel, Polyester wol, Cellulose etc. alleen zal dus nooit helpen voor geluidsisolatie naar bijvoorbeeld de buren. Alleen in een constructie zoals bijvoorbeeld een voorzetwand heeft het effect. Harde isolatie materialen zoals pur-schuim, pir-schuim, polystyreen et. hebben meestal geen enkele bijdrage aan geluidsisolatie behoudens het dichten van kieren en naden. Als u een gat heeft in de muur naar u buren en u stop er cellulose in of en krant dan verbeterd de geluidsisolatie aanzienlijk, alleen nooit naar het niveau wat de wand kan doen als u het gat met beton zou dicht maken. Geluidsisolatie is redelijk complex. Ons product werkt goed in voorzetwanden, lichte scheidingswanden, zwevende vloeren en plafonds in combinatie met bijvoorbeeld gipsplaat, cement gebonden spaanplaat etc. Om geluid te dempen in een ruimte kunt u beter een ander product gebruiken zoals Quite Fiber of Baffles.

In voorzetwanden, plafond, vloeren en dak elementen is Akoestisch Foam een goed product om te gebruiken in combinatie met andere producten.

Akoestisch Foam:

Speciaal akoestisch polyuretaanschuim met geluidabsorberende en trillingisolerende eigenschappen voor geluidsisolerende constructies. Deze foams hebben een goede stromingsweerstand waardoor er veel geluidsenergie verloren gaat door impedantie sprongen. Afhankelijk van de toepassing kunnen densiteiten geleverd worden variërend van 60 kg/m3 – 300 kg/m3. foam heeft een veelzijdig toepassingsgebied. Enkele voorbeelden; het samenstellen van zwevende dekvloeren en geluidisolerende voorzetwanden in gebouwen en schepen. Akoestisch foam type VI-D60, D80, 120 enz. in verschillende dikte. In deze paragraaf wordt een kort overzicht gegeven van voornoemde akoestische producten

Key Benefits

– Hoge impedantie
– Groot oppervlakte gewicht
– Goede prijs/kwaliteit verhouding

Akoestisch foam wordt gebruikt in combinatie met akoestische veerregels.

<i class="fa fa-bars" aria-hidden="true"></i> Navigatie