ABC Geluid is a trademark of ABC International Trade BV

Geluidsisolatie met acoustiblok materiaal (verkrijgbaar in 3 mm en 6mm)

Acoustiblok is een Amerikaans product voor geluidsisolatie. Een laag van 3mm acoustiblok heeft een geluidsisolatie van Rw (C; Ctr)  = 26 (-1; -4) dB. RA = 25 dB(A), RA,tr = 22 dB(A), RApopmuziek = 22 dB(A). Verwerkt in een constructie zoals een voorzetwand, geluidsscherm, lichte scheidingswanden of panelen kan de isolatie nog aanzienlijk vergroten. Lichte scheidingswanden met acoustiblok van 15mm gips – 89mm spouw – 3mm acoustiblok – 15mm gips (spouw gevuld met absorptie) geeft een geluidsisolatie van Rw (C; Ctr) = 51 dB, RA= 49 dB(A), RAtr = 43 dB(A), RApopmuziek = 42 dB(A), RArail = 51 dB(A), dit is een hogere isolatie als  als 300 mm lichtbeton en vergelijkbaar met een gemetselde muur van 200 kg/m2.

Amerikaanse site:  www.acoustiblok.com.

Deze producten kunnen on-line gekocht worden in onze webshop:  www.abcgeluid.eu.

 • Acoustiblok

  Geluidsisolatie met Acoustiblok 3mm

 • Akoestiblok

  Acoustiblok geluidsisolatie Home Studio

 • Acoustiblok

  Acoustiblok Installatie

 • Acoustiblok

  Acoustiblok op de vloer

Acoustiblok biedt een goed oplossing voor verkrijgen van een goede geluidsisolatie voor het maken van een thuis studio in huis. Ook kan gedacht worden aan panden die worden gerenoveerd en dienen te voldoen aan de geluidsisolatie-eisen uit het Bouwbesluit. Ook verandere van gebruiksfuncties zoals voormalige kantoorgebouwen of fabriekspanden in woonunits leent zich bij uitstek voor het toepassen van Acoustiblok. Ook het revitaliseren van oude hotels biedt een uitgelezen kans op iets te doen aan de geluidisolatie. Zie ook onze online Webshop voor geluidsisolatie. Door Acoustiblok te gebruiken wordt er een minimum aan ruimte gevraagd om de noodzakelijke geluidsisolatie te bereiken. Het product is slechts 3 mm dik. In combinatie met lichte scheidingswanden of voorzetwanden met akoestische veerregels zijn zeer hoge geluidisolatie waarden te realiseren.

Zoals op de foto’s is te zien wordt er een soort doos-in-doos constructie gemaakt met Acoustiblok. Acoustiblok is een visco-elastische materiaal en wordt in de USA op grote schaal toegepast. Het is een door ontwikkeling van een NASA technologie wat door Acoustiblok Inc. gepattenteerd.Door de installatie van Acoustiblok® over houten staanders of metal studs wordt het geluid effectief gestopt voordat het geluid de achterliggende constructie in trilling kan brengen. Acoustiblok is en flexibel materiaal met een hoog oppervlakte gewicht dat op zichzelf reeds Rw = 26 dB aan geluidsisolatie heeft. De dikkere 6 mm Acoustiblok heeft zelfs een invoegverlies (geluidsisolatie waarde) van Rw = 32 dB.

<i class="fa fa-bars" aria-hidden="true"></i> Navigatie