ABC Geluid is a trademark of ABC International Trade BV

Door NASA ontwikkelde Geluidsisolatie 3mm dik

Titel: ABC Acoustiblok ™ revolutionaire 3mm dikke geluidsisolatie in scheidingsconstructies, zoals wanden, vloeren en plafonds.

  • Productcategorie: Scheidingswanden, voorzetwanden en vloeren

Korte beschrijving

Acoustiblok is gemaakt van een speciaal ontwikkeld visco-elastische materiaal (polymeer) met een hoog gehalte aan mineralen. Geluidsgolven veroorzaken in het materiaal (acoustiblok) interne wrijving, de akoestische energie wordt gedissipeerd in een zeer kleine hoeveelheid niet te traceren warmte. Het visco-elastische principe is isothermische adiabatisch. Dit is een veel efficiëntere methode dan het isoleren van geluid met behulp van grote zware materialen. Acoustiblok ™ is 100% recyclebaar.

Een 3 [mm] dikke laag van Acoustiblok ™ in een correct opgebouwde metalstud of voorzetwand zal resulteren in een grotere geluidsreductie dan 300 mm dik beton (Gecertificeerd laboratorium resultaten uit de USA.) Eén laag van 3 mm dik Acoustiblok ™ zal – mits correct geïnstalleerd – in een wand zal een aanzienlijke vermindering van de geluidsoverdracht geven, en wanneer gebruikt in combinatie met Thermablok ® verhoogt het de thermische isolatie waarde van de constructie.

Het product is ondermeer getest door het bekende door NVPAP gecertificeerde laboratorium, dit leverde dusdanige hoge geluidisolatie waarden op dat de betreffende lab medewerker zich liet ontvallen dat ze nog nooit zulke hoge geluidisolatie waarden (invoeg verliezen) hadden gezien bij een dergelijke lichte en dunne constructie. Acoustiblik ™ is zo revolutionary dat het is bekroond met de prestigieuze ‘John Connell Award for Technology by the United Kingdom’s Noise Abatement Society’.

Acoustiblok ™ is niet alleen een product met een bijzonder hoge geluidsisolatie, maar is ook zeer eenvoudig te installeren c.q. monteren zonder belangrijk bouwkundige wijzigingen of speciale gereedschappen. Akoestiblok ™ is UL goedgekeurd (zie  http://www.acoustiblok.com/products.html#uldocs ) om te worden gebruik in brandbestendige muur, vloer en plafond constructies. Gewoon afsnijden met een mes en nieten of schroeven aan houten staanders of metalen staanders, en zorgen dat het heel kierdicht wordt afgewerkt..

Acoustiblok ™ wordt meestal toegepast als onderdeel van een gelaagde (sandwich) wand-, plafond- of vloer constructie. Het wordt meestal geniet op houten of metalen staanders met daarover geschroefd één of twee gipsplaten. Elke laag extra laag van Acoustiblok ™ geeft een extra reductie van de geluidsoverdracht (zie “Riverbank Lab” testresultaten ). Het heeft een hogere geluidsdemping en is doelmatiger dan een aantal andere geluidsisolerende oplossingen.

Kenmerken

  1. Geluidsisolerend
  2. Trillingsisolerend
  3. Behoud van stabiliteit van de constructie
  4. Geen bouwkundige wijzigingen
  5. Dunne constructies
  6. Recyclebaar
  7. Maakt licht en efficiënt bouwen mogelijk

Systeemopbouw
Acoustiblok is gemaakt van een speciaal ontwikkeld visco-elastisch materiaal (polymeer). Geluidsgolven veroorzaken in acoustiblok interne wrijving, de akoestische energie wordt gedissipeerd in een zeer kleine hoeveelheid niet te traceren warmte. Het visco-elastische principe is isothermische adiabatische.

Materiaal
3mm dik visco-elastisch polymeer.

Vorm en afmeting
Standaard : Rollen van 9.15 [m] lengte x 1.37 [m] breedte en 3mm dikte
Grote projecten : Rollen van 18.3 [m] lengte x 1.37 [m] breedte en 3mm dikte
Bijzondere projecten : Rollen van 106.7 [m] x 1.37 [m] breedte en 3 mm dikte.

<i class="fa fa-bars" aria-hidden="true"></i> Navigatie